Kaip fotografuoti fejerverkus

2011-01-01 10:22 | Categories: Nuotraukos

Na, va praėjo šventės. Pro 10 aukšto langus visai neblogai matėsi paleista į orą pirotechnika.




Šiek tiek tiek komentarų kitiems metams:

  • Židinio nuotolis 50mm, atstumas iki objekto ~1km. Siauriau – daugiau detalių, sunkiau pataikyti tinkamą kadrą; plačiau – jei pažeme šaudomi fejerverkai – mažai kas matosi. Verta būtų fotografuoti dviem/trim frontais.
  • Prieš šou, nusifotografuoti aplinka su skirtingais EV, kad butu graži aplinka. Palikti fotoaparatą ant trikojo, kad nejudėtų.
  • Pačius fejerverkus, fotografuoti tamsesniu režimu -1..-2 EV, kad matytūsi daugiau nei balti, išdegę plėmai.
  • Susumuoti (pagal ryškiausią taško vertę) nuotraukas pagal aplinkybes.
  • Prieš tai pabandyti suvesti teisingą baltos spalvos balansą, kad nereiktų ištraukinėti iš RAW. Tai sutaupys laiko apdorojant nuotraukas.
  • Rekomenduojamas išlaikymas priklausomai nuo norimo pasiekti rezultato 1-5s, diafragma parenkama atitinkamai. ISO – priklausomai nuo fotoaparato kokybės.
  1. Julius
    2011-01-01 11:53

    O visa tutorialas :) tiesa 4 punkto nelabai supratau ir EV panaudojimo nelabai dar ikertu, nes jei neklystu tai jo reguliavimas itakoja islaikyma.Jei EV + tai islaikymas ilgesnis jei EV – tai islaikymas trumpesnis.

  2. Julius
    2011-01-01 11:54

    Liuks vaizdeliai. pas mane panasiai matesi,tik as jau nenorejau listi i balkona :)

  3. Saulius Lukse
    2011-01-01 12:00

    Paprastai snekant EV nurodo pasviesinti ar patamsinti nuotrauka (cia placiau). O susumuoti galima su photoshop/gimp arba spec programa pvz.: Image Stacker

  4. 2011-01-01 14:25

    Na įrašas sakyčiau pavėluotai parašytas, nes jau “po laiko” tas fejerverkų fotografavimas :D
    O žodžiai “diafragma parenkama atitinkamai. ISO – priklausomai nuo fotoaparato kokybės.” labai nekonkrečiai apibrėžti. Diafragma turėtų būti tarp f/8 ir f/16, pavydžiui f/10, o ISO – mažiausias galimas, t.y 100 arba 200

  5. Saulius Lukse
    2011-01-01 14:44

    Adomai, kadangi oro salygos ir “šviesinis užterštumas” buna įvairūs negaliu pasakyti tikslaus recepto kokie ekspozicijos nustatymai turėtų būti. Pagrindinis akcentas yra išlaikymas. Per trumpas – ir fejerverkų uodegos/žybsniai bus nukąsti, per ilgas – bus per daug perkrautas kadras iš kurio vėliau nieko nebegalėsi išmesti apdorodamas medžiagą. Pasirinkus išlaikymą, pagal fotoaparato eksponometrą galima išsirinkti diafragmos privėrimą. Žinoma, yra tokių kurie nemoka matuoti prie ilgų išlaikymų, bet šiuo atveju kalba ne apie juos. Galų gale galima paeksperimentuoti prieš prasidedant šaudymams. ISO kaip žinia priklausomai nuo fotoaparatų galima naudoti nuo 100 iki 1600 (ir kitus). Kadangi nesiruošiu aiškinti fotografijos pradžiamokslio, taip ir parašiau – ISO išsirinkti priklausomai nuo fotoaparato kokybės.

You must be logged in to post a comment.
TOP