Improvizuota kalėdinė eglutė

2012-12-27 09:11 | Categories: Nuotraukos, Projektai

Šiais metais per didžiąsias žiemos šventes nutarėm pasipuošti kiek kitaip.

 

 

 

 

Pasiruošimas

Vakare nulėkiau i artimiausią parduotuvę ir nusipirkau:

  • 160 mažų (4cm) burbulų (panaudojau apie 100).
  • 18 didesnių (6cm) burbulų.
  • 1 metrą storos vielos tinklinės tvoros
  • 2 metrus pačios smulkiausios grandinės
  • Mažą karabiną
  • 300m pačio ploniausio žvejybinio valo (panaudojau apie 170m)
  • 0.8mm nerūdyjančio plieno vielos (reikės apie 5 metrų)

Idėja ir jos pradinė vizualizacija

Taip turetu atrodyti kambaryje

Pirkdamas turėjau tik grubią viziją ką noriu matyti. Nežinojau kiek žaisliukų panaudosiu, tai paėmiau su atsarga. Eskize planavau panaudoti apie 130 žaisliukų. Eglutei pradėjus įgauti formą, kaip čia švelniau pasakius, atsibodo matuoti ir rišti valą ir paskutinio rato nedariau.

Surinkimas

Pradėjau nuo karkaso kur bus kabinami žaisliukai. Šiam tikslui tiko tinklinės tvoros gabalas apkirptas apskritimu. Prie jo pritvirtinus keturis (patogiau surasti taškus kur tvirinti) arba tris grandinėlės gabaliukus ir sujungus į vieną tašką galima kabinti į pasirinktą vietą. Čia buvo lengviausia dalis.

Kaip jau minėjau, valas buvo pats ploniausias kokį pavyko gauti. Dirbti su juo neturint patirties labai daug laiko reikalaujantis užsiėmimas. Pabandžius kelis būdus, priimitiniausias ir greičiausias pasirodėklijuojant "moment" klijais. Atkirpus 0.8mm storio 2cm nerudyjančio plieno vielos gabaliuką, viena jo gala užlenkti. Kitą galą patepti klijais ir pakabinti apdžiūti. Po kelių minučių apsukus valą apie pateptą klijais galą jis tiesiog prilimpa. O pasukus tarp pirštų susiklijuoja visai patikimai. Svarbiausia nereikia rišti mazgų. Mažas nepatogumas – pastoviai tenka uostyti džiūstančius klijus.

Išmatavus valą ir suklijavus 100 komplektų šis procesas kiek įgryso, o ir laikas artėjo link vidurnakčio. Teko su savim pasitarti ir nuspręsti – užteks kiek yra. Kaip pasirodė sprendimas buvo teisignas. Tinklą pakėlus į auščiausią tašką mažasis šventėjas gali ramiai prabegti po eglute jos nekliūdydamas.

Tinklas, kurį pirkau buvo dengtas žalia PVC danga. Teko nudažyti baltai, kad bent kiek paislėptų lubų fone.

Galerija

No comments yet.
You must be logged in to post a comment.
TOP