Ilgo laikotarpio time-lapse fotografavimas

2013-07-10 06:02 | Categories: Projektai, Time-lapse, Užrašai, Video

IMG_1864_tPreš kelias dienas ant aukšto pastato stogo pastačiau dar vieną time-lapse fotografavimo stotelę. Šį kartą sumontavau seną kompaktinės klasės fotoaparatą. Anksčiau publikuotame straipsnyje aprašiau kaip jungiau DSLR fotoaparatą – šį kartą kiek sudėtingesnis uždavinys – Canon G7.

Priešingai nei DSLR, šiam fotoaparatui įjungus maitinimą, jis pats neįsijungia. Reikia paspausti POWER ON mygtuką. O kitam scenarijui gali prireikti ir paspausti SHUTTER RELEASE mygtuką. Taigi, teko lengvai vandalizuoti šį technikos stebūklą kad galima būtų automatizuoti jo valdymą iš Carambolos.

IMG_1732_

Gamintojo nenumatyti laidai

IMG_1734_

Surinktas fotoaparatas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoaparatas turi valdymo ratukus režimam nustatyti ISO/AV/TV/Manual/… šie nustatymai liks “default” po įjungimo, tačiau juos galima keisti nuotoliniu būdu be mechaninio įsikišimo.

IMG_1860_

Aikštelė

IMG_1864_

Iš vidaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apie tai kaip viskąs sujungta rašiau kiek anksčiau tik papildomai įdėjau reles. Kadangi Linux skriptai pritaikyti šiam konkrečiam tikslui bet “nesušukuoti ir nepapudruoti”, jų nerodysiu, tik aprašysiu kas daroma.

  • capture.sh – fotografuoja nuotrauką, parsiunčia ją į USB atmintinę ir ištrina nuotrauką iš fotoaparato.
  • uplaod.sh – tikrina ar yra USB atmintinėje naujų nuotraukų, siunčia jas į Dropbox katalogą, jei pavyko iššsiųsti – trina.
  • camera_power_on.sh – valdo reles kad įjungtų fotoaparatą, nustato fotografavimo režimą (ISO/Av/Tv/Manual/f/exposure/White Balance/…), nustato optinį priartinimą (zoom), užrakina fokusavimą ir pnš.
  • dropbpx_service.sh – kas minutę tikrina ar Dropbox’e nėra specialaus failo su komanda viduje. Jei yra įvykdo tą komandą ir rezultatą išsaugo kitame faile, kurį įkelia atgal į Dropbox. Tokio valdymo privalumas, nereikia tiesioginio priėjimo prie nuotolinės kameros. Užtenka jog Carambola2 būtų prijungta prie interneto ir su juo galima susišnekėti iš bet kurios vietos, kur veikia Internetas.
 
 
Toliau bandomasis filmukas. Patariu žiūrėti HD formatu.
 
 
 
 
 
 
No comments yet.
You must be logged in to post a comment.
TOP